Biffstroganoff

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Det som jag har fått lära mig (rätta mig om jag har fel) är att skillnaden på en stroganoff och en gryta är att en stroganoff framförallt ska vara tjockare i konsistensen, inte lika vattnig/rinnig som en gryta. Här kommer iallafall mitt recept! Tacksam för kommentarer och betyg på denna!

Ingredienser

  • 5 dl crème fraiche (kokbar)
  • 2 liter grädde
  • 1 kg strimlat nötkött (gärna oxfilé)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 30 små champinjoner
  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4-5 msk dijonsenap
  • 5 msk kalvfond/oxfond
  • Salt
  • Svartpeppar (malen)
  • Paprikapulver
  • Eventuellt mjölk
  • Maizena + vatten till redning
  • Instruktioner

    Börja med att bryna köttet och krydda med salt och peppar. Skiva sedan löken tunt och bryn i en gryta, när den är mjuk så tillsätt champinjoner (hela eller halva beroende på storlek) och bryn detta i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraiche, vitlök och senap. Rör ihop allting och tillsätt även grädden. låt detta småkoka i ca 10 minuter. Under tiden så strimla paprikorna och dela strimlorna på hälften. Smaka av stroganoff med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt paprika ca 5 minuter före servering. Red eventuellt av med maizena+vatten. Serveras med exempelvis ris, bulgur eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben