Biffwok med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Man kan byta ut cashewnötterna mot osaltade jordnötter. Om du vill ha en starkare smak så byt ut den söta chilisåsen mot stark.

Ingredienser

  • 450 g ryggbiff
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 knippa salladslök
  • 300 g glasnudlar
  • 2 msk solrosolja
  • 250 g sockerärter
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk söt chilisås
  • 50 g osaltade cashewnötter
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skär sedan skivorna i 1 cm breda strimlor.
    2. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Halvera och kärna ur paprikorna och strimla dem. Ansa salladslökarna och dela dem i 5 cm bitar.
    3. Lägg nudlarna i en värmesäker skål och häll över kokande vatten. Låt dra 4 min elller enligt paketets anvisningar tills nudlarna är mjuka. Låt dem rinna av.
    4. Hetta upp oljan i en stor wok. Lägg i vitlök, paprika, salladslök och kött och woka 4 min på hög värme. Lägg i sockerärter, soja, chilisås, cashewnötter och nudlar. Woka 3 min på hög värme. Rör ner koriandern och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben