Biffwok med sesam

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och enkel wok med lite tuggmotstånd av sesamfrön

Ingredienser

  • 2 msk sesamfrön
  • 400 g lövbiff
  • 1 purjolök
  • 150 g sockerärter
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • ca 250 g äggnudlar
  • WOKSÅS
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 2 msk sweet chili-sås
  • ½-1 tsk salt
  • ½-1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda samman ingredienserna till woksåsen. Koka nudlarna enligt instruktioner på förpackningen. Strimla köttet och grönsakerna fint. Hetta upp en stekpanna och rosta sesamfröna några minuter tills de är ljusgula och doftar lite nötigt. Lägg dem åt sidan. Bryn köttet, lite i taget, till fin brun färg, i den heta pannan. Ta upp köttet, lägg i en skål och rör ner woksåsen i skålen. Ställ detta åt sidan. Fräs grönsakerna snabbt (2-3 min) och blanda sedan ner kött/såsblandningen och sesamfröna. Tillsätt sist nudlarna och blanda runt så att allt blir precis varmt. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben