Birgittas fiskgratäng

Serverar: 3-4 portioner

Denna rätt fick jag lära mig när jag jobbade som barnflicka för många år sedan.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 1 knippa dill eller
  • 1 pkt fryst dill 35 g
  • Salt
  • Peppar
  • 2 påsar Blå Band béarnaisesås
  • Instruktioner

    1. Tina den djupfrysta fisken något och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Hacka den färska dillen. Koka béarnaisesåsen enl. anvisningen på paketet, men ta inte i något smör/margarin. Smörj en ugnssäker form. Salta, peppra och strö ut hälften av dillen i botten på formen. Lägg i fiskskivorna. Salta ,peppra och strö över resten av dillen. Häll béarnaisesåsen över allt och ställ in i ugnen på 175- 200 grader i ca 25 minuter.
    2. Servera med kokt ris och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben