Birgittas Polarsmörgåstårta

Serverar: 6-8 portioner

Enkelt och snabbt gör du denna smörgåstårta som även passar som förrätt. Alla älskar den! Den blir otroligt god. Så varför krängla till det med massa fyllningar i onödan. Prova gör den och ge mig en kommentar om du tyckte om den.

Ingredienser

  • 1 förpackning polarkaka, 6 halvmånar
  • 2 burkar crème fraiche
  • 1 pkt djupfryst dill
  • 4 ägg
  • 1-2 burkar ansjovis
  • 1/3 purjolök
  • 3-4 msk majonnäs
  • Förslag till garnering
  • 3-4 ägg
  • 1 burk skalade räkor
  • 1 Citron
  • Dillkvist
  • Gravad lax
  • Ruccola
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka äggen. Hacka ägg och ansjovis och purjolök. Blanda ihop allt detta tillsammans med creme fraiche, majonäs och dill.
    2. Lägg ihop 2 halvmånar till en botten. Lägg på knappt hälften av röran på botten. Lägg ¨på ytterligare en botten och lägg resterande av röran men spara någon dl.
    3. Lägg på ytterligare en botten. Bred ut den kvarvarande fyllningen ovanpå.
    4. Garnera tårtan som du vill. Jag brukar lägga räkorna i mitten som en hög och runt räkorna citronhalvor. skär den gravade laxen i tunna skiccor som du kan rulla ihop och lägga en ring runt. Tomater och gurkan gör den färglad.
    5. Runt om brukar jag försöka garnera med lite ruccola. Tårtan blir som godast om den får stå några timmar eller över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben