Birgittas Polarsmörgåstårta
Enkelt och snabbt gör du denna smörgåstårta som även passar som förrätt. Alla älskar den! Den blir otroligt god.
Så varför krängla till det med massa fyllningar i onödan.
Prova gör den och ge mig en kommentar om du tyckte om den.
Ingredienser
1 förpackning polarkaka, 6 halvmånar
2 burkar crème fraiche
1 pkt djupfryst dill
4 ägg
1-2 burkar ansjovis
1/3 purjolök
3-4 msk majonnäs
Förslag till garnering
3-4 ägg
1 burk skalade räkor
1 Citron
Dillkvist
Gravad lax
Ruccola
Körsbärstomater
Gurka
Instruktioner
- Börja med att koka äggen.
Hacka ägg och ansjovis och purjolök.
Blanda ihop allt detta tillsammans med creme fraiche, majonäs och dill.
- Lägg ihop 2 halvmånar till en botten. Lägg på knappt hälften av röran på botten. Lägg ¨på ytterligare en botten och lägg resterande av röran men spara någon dl.
- Lägg på ytterligare en botten. Bred ut den kvarvarande fyllningen ovanpå.
- Garnera tårtan som du vill.
Jag brukar lägga räkorna i mitten som en hög och runt räkorna citronhalvor. skär den gravade laxen i tunna skiccor som du kan rulla ihop och lägga en ring runt. Tomater och gurkan gör den färglad.
- Runt om brukar jag försöka garnera med lite ruccola.
Tårtan blir som godast om den får stå några timmar eller över natten.
Liknande recept
Kommentarer (0)