Biskvier i långpanna

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Lite krångligt men väl värt besväret.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 300 g smör
  • 1,5 dl vatten
  • 100 g mandelmassa
  • 2,5 dl florsocker
  • 300 g blockchoklad
  • 10 g kokosfett
  • Instruktioner

    1. 3 ägg och 3 dl socker vispas ordentligt. Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver och vänd ner. Smält 150 g smör och blanda med kakaon. Tillsätt vatten och rör ner i smeten. Grädda i ugn 175 grader i 20-25 minuter. Ställ in i frysen.
    2. Smörkräm: Smält 150 g smör Gör mandelmassan mjuk och blanda den med smöret och 1 ägg + florsockret. Bred den på den bakade kakan från frysen och ställ in den i frysen igen.
    3. Garnering: Smält blockchokladen tillsammans med kokosfettet och bred den över kakan till sist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben