Biskvier i långpanna

Serverar: 30 portioner

Mycket enklare variant av biskvier lika goda.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g malda hasselnötter/sötmandel
  • Smörkräm
  • 225 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 4 äggulor
  • 2 msk kallt kaffe
  • Glasyr
  • ca 200g blockchoklad
  • 50 g cocosfett eller smör
  • Instruktioner

    Rör ihop ägg,socker och mandeln. Smöra ett smörpapper i långpannan. Bred ut smeten och grädda i 175gr 15min. Rör ihop smörkrämen. bred ut den över den KALLA kakan. Smält cokladen och fettet i vattenbad. Får kallna innan den bredes över smörkrämen. Skäres i rutor när chokladen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    zonale 18 mars 2008

    mycket god och lättbakad!

    SEAbjrpn 10 april 2008

    Låter GOD ska genast prova det..

    Glitterfia 17 april 2008

    Jättegod men svårskuren, när chokladen stelnat. Skar den i bitar när den kallnat och stelnat. Kommer att göra den igen, så jag vill veta: Hur ska man göra?

    gittan47 10 september 2008

    Ha provat den akaka hadde blockchoklad på men skulle nog annvant vanlig choklad tyckte det smakade för mycket av ischoklad. Men den var god förövrigt.

    lillawe 9 november 2008

    Mums! lite gladdigt bara.. ska nog skära i rutor innan chokladen stelnar.

    farmoringer 11 mars 2009

    De här var ju livsfarligt att göra........................Skulle kunna äta upp allt på en gång, nästan. Så gott var det. Stort tack för jättegott recept... Mvh Inger

    LinaLofmark 4 mars 2011

    I Österrike fick vi en vass kniv i hett vattenbad när vi skulle skära en Sachertorte. Det fungerade bra och skulle kanske funka här också.

    Johannahjelm 12 mars 2011

    Jag är helt kär i biskvier. Men jag undrar om det är någon som vet om det finns färdig malda mandlar/nötter? Och funkar mörk blockchoklad?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben