Biskvier i långpanna

Serverar: 20 portioner

Vad är godare än en liten naggande god biskvi? Jo en stor, enorm, JÄTTE biskvi !!!

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g malda hasselnötter
  • 6 st äggvitor
  • 4 dl socker
  • Smörkräm
  • 200 g smör
  • 6 st äggulor
  • 4 dl florsocker
  • ev. kakao efter behag
  • 400 g mörk block choklad
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa äggvitor och socker poröst, blanda därefter ner hasselnötterna. Grädda i 15-20 min på 200 grader i ugnen. Prova med sticka, ska nästan vara färdig- då är den klar. Låt svalna.
    2. Smörkräm: Rör ihop alla ingredienser och bred på botten. Låt stelna. Frys ev tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.
    3. Smält blockchokladen och bred den över smörkrämen. Skär i rutor eller trekanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    busan37 25 juni 2008

    Jättegod. Jag bakade denna kakan på jobbet där den gjorde succé. Ett minus dock för att det var svårt att få till hela bitar när jag skulle skära upp den, botten hängde inte med.

    gittan47 9 juli 2008

    Jättegod. Jag tycker att det kunde vara lite mera smörkräm på så det skall jag göra nästa gång. Håller med att det var svårt att få upp hela bitar men det spelar ingen roll gott var det. Jer 4 av 5 poäng

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben