Ett kaka som är suveränt god och mycket lätt att göra.
Ingredienser
Botten
3 st ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör/margarin
1½ dl varmt vatten
Fyllning
150 g kallt smör/margarin
2½ dl florsocker
1 st ägg
100 g finriven mandelmassa
Garnering
1 stor mörk blockchoklad kaka
3 msk olja
Låter hur smarrigt som helst! Måste jag testa. Men ska smöret i fyllningen smältas och kallna, eller ska det vara ur paketet så att säga?
Det lät ju jättegott och framför allt lite smidigare med långpannebak...Jag gjorde mina julbiskvier härom dagen och jag trixade till med lite kanel och malen nejlika i smörkrämen och doppade dem i lindt´s chili choklad , jag blandade ut med en kaka vanlig mörk blockchoklad å en aningens ingefära - så himla gott.
super god.mycke lättare att gjöra än vanliga biskvier.Anette
Kanonreceptet provade jag i dag på Luciadagen. Alla barn och barnbarn var mycket förtjusta. Bra att det blir över till julhelgens gäster också. Jag gillar att göra mycket på en gång som denna i långpanna. TACK för receptet!/ Anita
Dessa var jättegoda en full pott.
Toppen goda beskiver och lätta att göra dem kommer jag att göra flera gånger. Om det fanns högre poäng än 5 skulle du få det av mig. Tack för receptet
Suveränt goda helt klart en 5:a :)
Jättegott men tog betydligt längre tid än 12-15 minuter. Och jag skulle nog säga att rumsvarmt smör är bättre än kallt i fyllningen. Tack för ett bra recept. Jag gör det nog igen.
Busenkelt och gott, kommer absolut göra denna kaka igen,
Fanns högre betyg än 5 skulle du få det! Suveränt god!
Fanns högre betyg än en 5:a skulle du få det... Suveränt god!
Fanns högre betyg än en 5:a skulle du få det... Suveränt god!
Fanns högre betyg än en 5:a skulle du få det... Suveränt god!
Fanns högre betyg än en 5:a skulle du få det... Suveränt god!
Mått på långpanna då det finns olika storlekar?