Bison stroganoff med svamp och äggnudlar

Serverar: 4 portioner

Bisonoxen i Nordamerika är inte längre på listan av utrotningshotade djur. Bisonkött smakar annorlunda än nötkött och har ungefär 85% mindre fett, 25% mer protein och 50% mer tiamin (vitamin B1). Det innehåller inga toxiner, hormoner eller kemikalier utan är totalt naturellt. Kan beställas av slaktaren i förväg.

Ingredienser

  • 450 g bisonfilé
  • 2 msk solrosolja
  • 3 msk smör
  • 5 dl skivad vildsvamp (kantareller)
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1/2 tsk basilka
  • 1/2 tsk timjan
  • 0,6 dl sherry
  • 0,6 dl crème fraiche
  • 1 liter varma, kokta äggnudlar
  • Instruktioner

    1. Förbered köttet och skär det i stora tärningar. Hetta upp oljan en stekgryta och sautera köttet tills det når önskad stekgrad.
    2. Smält under tiden smöret i en kastrull. Sautera svampen och strö över mjölet. Tillsätt buljong, Worcestershiresås, soja, tomatpuré, kryddor, örter och sherry. Sänk värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Rör ner crème fraichen och sjud ytterligare 5 minuter.
    3. Lägg nudlarna på ett serveringsfat. Blanda ner köttet i såsen och ös upp det över nudlarna.
    4. Det går även bra att använda nötkött eller vattenbuffel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben