Bitter apelsinchoklad

Serverar: 24 portioner

Om du vill kan du ersätta apelsinsirapen med 2 msk likör som Cointreau eller Drambuie.

Ingredienser

  • 150 g mörk blockchoklad
  • Finrivna skalet och saften av 1 apelsin
  • 1 tsk strösocker
  • 225 g vit choklad
  • ¾ dl vispgrädde
  • 25 g osaltat smör
  • Hackad mandel och florsocker att dekorera med
  • Instruktioner

    1. Temperera eller smält blockchokladen. Pensla sedan hälften av chokladen på insidan av 24 knäckformar. Låt dem stå i kylen tills de stelnat. Använd resten av chokladen till att pensla på ett nytt lager choklad. Ställ dem att stelna i kylen.
    2. Häll 3 msk pressad apelsin i en kastrull, tillsätt sockret och värm försiktigt tills sockret lösts. Låt koka upp och koka 3-4 minuter så att 2 msk återstår. Låt kallna.
    3. Smält den vita chokladen och grädden tillsammans i en kastrull. Lyft kastrullen från värmen och vispa ner apelsinsirapen och det rivna skalet. Rör lite i taget ner smöret. Låt blandningen stå i kylen tills konsistensen blir ungefär som vispad grädde.
    4. Spritsa eller ös med sked ner den i formarna. Strö mandel över och pudra med florsocker om du vill. Täck över dem och låt dem stå i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben