Björnbär och halloncheesecake

Serverar: 12 portioner

Gott att hitta i frysen

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 5 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 6 äggulor
  • 200 g florsocker
  • 1½ dl mixade och passerade björnbär
  • 500 g färskost
  • 5 gelatinblad
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g mixade och passerade hallon
  • Instruktioner

    1. Botten Krossa kexen och smält smöret. Blanda samman och tryck ut hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i 5 minuter. Låt svalna.
    2. Fyllning Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa gulor och florsocker lätt och luftigt i 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med ½ dl av björnbären.
    3. Vänd försiktigt ihop alla ingredienser till en luftig smet och häll den i botten. Ställ i kyl.
    4. Topping Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält på svag värme i mikron tillsammans med ½ dl apelsinjuice Blanda med hallonmixen och resten av juicen. Häll blandningen över tårtan och låt stelna i kyl cirka 2 timmar. Dekorera med bär.
    5. Bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben