Björnbär-och krusbärsmarmelad

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Har både björnbär och krusbär i trädgården, och tänkte testa att göra något nytt! Blev faktiskt riktigt lyckat!

Ingredienser

  • 400 g björnbär
  • 100 g krusbär
  • 500 g syltsocker
  • 2 ½ msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj, snoppa och dela krusbären i halvor. Skölj björnbären. Blanda bären med syltsocker och vaniljsocker i en gryta och låt koka i ca 8-9 minuter. Häll upp på varma och steriliserade glasburkar.
    2. Tips: För att veta om marmeladen är klar, lägg upp en klick marmelad på en tallrik och dra med en sked igenom. Om det tar en stund innan det går ihop, så har den kokat tillräckligt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben