Björnbärsrutor med portvin

Serverar: 25-30 portioner

Förstklassig smak med björnbär, portvin och choklad. För mer vuxen smak, byt ut portvinsessensen mot riktig portvin.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakaopulver
  • 150 g smält smör, avsvalnat
  • 1,5 dl kokande vatten
  • 3-4 tsk portvinsessens
  • Smörkräm
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 2,5 dl florsocker
  • 3-4 tsk björnbärsessens
  • 12-16 droppar blåsvart hushållsfärg
  • Glasyr
  • 1 blockchoklad, ljus eller mörk (mängd efter smak)
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker, blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten samt tillsätt smöret. Häll smeten i en långpanna.
    2. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
    3. Till smörkrämen blandas allt och den bredes sedan på den kalla kakan. Ställ hela långpannan i frysen i ca 1 timme. Smält chokladen tillsammans med matoljan. Pensla eller bred ut det på den kalla frysta kakan. Skäres i rutor när chokladen stelnat.

    Liknande recept

    45 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben