Bjudlasagne utan kött

Serverar: 4 portioner

Den här kan du bjuda även köttälskare på. Att det saknas köttfärs går knappast att märka.

Ingredienser

  • Röda såsen
  • 2,5 dl gröna linser
  • 9 lasagneplattor
  • 2 lagerblad eller libbsticka
  • 3 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk mejram
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 sockerbit
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • Vita såsen
  • 30 g smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • ½ tsk muskotnöt
  • 200 g riven ost av smakrik sort
  • Instruktioner

    1. Lägg lasagneplattorna i blöt. Koka linserna i osaltat vatten ca 30 minuter. Under tiden hackar du lökarna. Fräs i oljan tillsammans med pressade vitlöksklyftor tills det börjar få lite färg. Tillsätt de passerde tomaterna, örterna, socker, salt och svartpeppar. Rör ihop med de färdigkokta linserna och låt koka några minuter. Också: Smält smöret i en kastrull. rör ner mjölet, och häll sedan i mjölken lite i taget under vispning. Koka upp tills det tjocknar. Ta av från värmen. Rör ner salt och kryddor och hälften av den rivna osten.
    2. Häll hälften av den vita såsen i botten på en stor form. Täck med ett lager lasagneplattor. Sedan ett lager med den röda såsen, ett lager lasagneplattor till, ännu ett lager med röd sås, ett med lasagneplattor och toppa med resten av den vita såsen. Strö resten av osten överst. Grädda mitt i ugnen i 175-200 grader, 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mep 8 januari 2013

    Fantastikt god. Rekommenderas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben