Köttfärslimpa utan kött

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Funkar jättebra att bjuda även hängivna köttätare på. Tar lite tid, men det är värt det.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 400 g morötter
  • 2 tsk basilika
  • ½-1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och riv vitlöken. Sautera i smöret tills det mjuknar. Det ska inte ta färg. Skär under tiden svampen i småbitar och tillsätt till lökfräset. Låt mjukna i pannan tillsammans 5-10 minuter. Riv morötterna.
    2. Lägg över lök-och-svampfräset i en ganska stor skål och tillsätt alla övriga ingredienser. Blanda väl. Lägg över i en smörad och bröad brödform. Täck ytan med aluminumfolie. Ställ in i ugnen 175º i 30 minuter. Ta därefter av folien och låt stå kvar i ugnen 50-60 minuter till. Servera med en tomatsallad och ett glas torrt vitt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben