Bjudpaj med räkor

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Paj som passar bra både på bufféer och på mindre kalas som ensamrätt. Serveras med en romsås. Perfekt på bufféer och större kalas eftersom den är god även avsvalnad.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 225 gr smör
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ½ msk vatten iskallt ( Lägg gärna några isbitar i vattnet en stund innan)
  • Fyllning
  • 250 gram riven lagrad hårdost
  • 1 kg räkor frysta går bra
  • 4 ½ dl gräddmjölk (blanda grädde och mjölk efter samvete)
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Romsås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 stor burk ishavsrom
  • 1 knippa dill
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10-15 minuter.
    2. Lägg sedan osten och dom skalade räkorna i botten på pajskalet. Vispa i hop ägg, gräddmjölk, salt och peppar och slå över äggstanningen och grädda i 225 grader i ca 30 minuter.
    3. Låt pajen svalna lite innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben