BLÅ POTATISSALLAD

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda och läckert.

Ingredienser

  • 1 l kokt Blå Kongo
  • 4 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk finhackad gul lök
  • salt, peppar och färska örter efter smak
  • Instruktioner

    1. Var extra uppmärksam när ni kokar Blå Kongo, den kokar lätt sönder. Koka den tills den är "nästan färdig", häll av vattnet och låt den ligga och "efterkoka" under lock i ca 5-10 minuter, då borde den bli bra.
    2. Blanda ingredienserna och låt dra en stund.
    3. Tips: Blå Kongo blir riktigt kornblå om man kokar den dagen innan man gör potatissalladen. Man kan göra gul (på vanlig potatis) och blå potatissallad för sig och sedan lägga upp dem som svenska flaggan på ett stort fat med t ex en ram av gröna ärtor runt...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Enkel sommarmat
    Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben