Blåbärs paj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Det här är en smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen. Den går utmärkt bra att frysa.

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 1 ägg
  • 2,25 dl strösocker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g blåbär
  • Tillbehör
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåts papper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    2. Smält smöret och låt det svalna.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.
    4. Bred ut smeten i formen. Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper.
    5. Servera pajen ljummen med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben