Blåbärsglass med kardemumma och whiskey

Serverar: 8-10 portioner

En dessert med pondus!

Ingredienser

  • 2 dl blåbär + till garnering
  • 25 g smör
  • 5 digestivekex
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 5 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk Mackmyra whiskey eller annan whiskey
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Krossa/smula kexen fint, stöt kardemumman i en mortel. Blanda smör, kexsmulor och kardemumma. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 7 minuter, ta ut och låt stå framme och torka.
    2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst, tillsätt whiskey och blåbär. Vispa grädden fast och vänd ner den i ägg- och blåbärsblandningen. Häll upp i en form. Ställ i frysen minst 6 timmar.
    3. Ta fram och ställ i kylskåp ca 30 minuter före servering. Servera glassen med det rostade strösslet, garnera med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben