Blåbärskaka med citronkräm

Serverar: 8 portioner

Den här kakan är fylld med blåbär och serveras med en mjuk citronkräm, en ljuvlig kaka för alla tillfällen.

Ingredienser

  • 100 g mjukt margarin + margarin till formen
  • 2½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2½ dl lätt crème fraiche
  • 2½ dl siktat vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ dl frysta blåbär
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form, ca 1½ liter, med margarin.
    2. Vispa ihop margarin och socker med en elvisp till en ljus och fluffig smet. Vispa ner ägget och vispa tills väl blandat. Rör ner hälften av crème fraichen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner hälften av mjölblandningen i smeten. Tillsätt resten av crème fraichen och mjölet. Blanda ner blåbären.
    3. Skeda upp smeten i formen och grädda 40-45 minuter tills kakan har höjt sig, är gyllene och fortfarande mjuk i mitten. Låt svalna lätt.
    4. Blanda citronsaft och florsocker i en kastrull. Tillsätt 2½ dl vatten och koka upp under omrörning. Låt sjuda 1-2 minuter. Skeda såsen över den varma kakan och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben