Blåbärskaka med citronkräm
Den här kakan är fylld med blåbär och serveras med en mjuk citronkräm, en ljuvlig kaka för alla tillfällen.
Ingredienser
100 g mjukt margarin + margarin till formen
2½ dl strösocker
1 ägg
2½ dl lätt crème fraiche
2½ dl siktat vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ dl frysta blåbär
3 msk färskpressad citronsaft
1 dl florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form, ca 1½ liter, med margarin.
- Vispa ihop margarin och socker med en elvisp till en ljus och fluffig smet. Vispa ner ägget och vispa tills väl blandat. Rör ner hälften av crème fraichen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner hälften av mjölblandningen i smeten. Tillsätt resten av crème fraichen och mjölet. Blanda ner blåbären.
- Skeda upp smeten i formen och grädda 40-45 minuter tills kakan har höjt sig, är gyllene och fortfarande mjuk i mitten. Låt svalna lätt.
- Blanda citronsaft och florsocker i en kastrull. Tillsätt 2½ dl vatten och koka upp under omrörning. Låt sjuda 1-2 minuter. Skeda såsen över den varma kakan och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)