Blåbärskaka med kokos

Serverar: 12-14 portioner

Härlig, mjuk kaka med blåbär och kokos i en god smakkombination.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 ½ - 2 dl kokos
  • 2-3 dl blåbär, frysta eller färska
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24-26 cm i diameter.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten samtidigt som du tillsätter smör och mjölk, lite i taget. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
    3. Häll smeten i formen och förgrädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Undertiden gör du fyllningen.
    4. Vispa grädden fluffig. Vispa ägg och socker i en annan skål. Rör ner äggsmeten och kokos i grädden.
    5. Ta ut kakan ut ugnen och fördela blåbären över kakan. Häll gräddblandningen ovanpå blåbären i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i ytterligare 20 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben