Blåbärsmuffins med citron och frosting

Serverar: 12 portioner

Muffins med vit choklad, blåbär och citron, med härlig frosting av mjukost.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 100 g hackad vit choklad
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citron
  • 3-4 dl blåbär, färska eller frysta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g cream cheese (rumstemp)
  • 2-2 1/2 dl florsocker
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°C.
    2. Preparera en muffinsplåt för 12 muffins med muffinsformar, smörj kanterna som formarna inte når och ev också toppen av muffinsplåten.
    3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda de torra ingredienserna. Varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Tillsätt den hackade chokladen och citronskalet och saften, rör till en jämn smet, men bara så att det blandar sig. Blanda blåbären med 1 msk mjöl och 1 msk strösocker, tillsätt ca hälften av bären i smeten, rör försiktigt.
    4. Klicka ut muffinssmeten till lite drygt hälften i formarna, fördela de resterande blåbären, och fyll på med smeten.
    5. Grädda i mitten av ugnen, ca 18-25 min, känn efter med sticka. Låt muffinsen svalna. Rör ihop rumstempererad cream cheese med florsockret och citronskalet, bred ut glasyren över muffinsen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben