Blåbärsmuffins med fil

Serverar: 12 portioner

Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga och försvinnande goda.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2-3 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl filmjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 2-3 dl frysta blåbär
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 msk rårörsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
    2. Vispa samman ägg och filmjölk. Häll äggblandningen och oljan över de torra ingredienserna och rör om väl.
    3. Tillsätt till sist blbären och rör runt varsamt så att de inte går sönder, det räcker med ett par slevtag.
    4. Klicka ut smeten i muffinsformar av aluminium eller papper.
    5. Vispa upp ägget och pensla muffinsen med det. Strö rårörsocker över dem. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben