Blåbärsmuffins med vaniljgömma

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Ät och njut!

Ingredienser

  • 150 gr rumstemp smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl filmjölk
  • 2½ dl blåbär + 2 msk vetemjöl
  • Vanlijkräm
  • 3 msk marsan för kokning
  • 2 msk socker
  • 2½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Vaniljkrämen:
    2. Blanda pulvret med socker och mjölk. Koka upp och låt svalna.
    3. Vispa smöret och socker pösigt med en elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner växelvis med filen.
    4. Fyll formarna (gärna en plåt med amerikansk storlek) till hälften. Klicka eller spritsa en klick vaniljkräm på varje. Lägg i blåbären blandat med mjölet.Fördela resterande smet över.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min i 200 grader

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (1)

    Irean 21 september 2008

    Mm så saftiga och håller sig länge tack vare marsankrämen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben