Blåbärspannkaka

Serverar: 3-4 portioner

Fluffiga blåbärspannkakor

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • 0,5 - 1 dl strösocker
  • 250 gram blåbär
  • Lite salt
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och mjölk i en bunke. Vispa sockret och äggvitorna i en annan bunke med elvisp tills det blir ett fast skum. Äggulorna vispas ner i den första bunken. Rör sedan ihop de två försiktigt med t ex en slickepott. Stek i smör på ganska låg temperatur. Blåbären kan blandas i smeten men det blir bäst om man strör över dem efter att man hällt smeten i stekpannan och trycker ner de lite med stekspaden.
    2. Jag brukar göra de här pannkakorna kanska små. Ungefär så att det får plats tre åt gången i stekpannan.
    3. Man kan också använda hallon eller äpplen istället för blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kaneta 16 mars 2008

    Goda och fluffiga. Perfekt till söndagsfrukost. Blev lite blandade betyg bland barnen. De mindre tyckte inte om dom. Medan de stora tyckte 4-5 i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben