Blåbärspannkaka i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Härlig kvällsmat eller som mellanmål för både barn och vuxna.

Ingredienser

  • 1/2 liter färska eller frysta blåbär
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. ugn 225°, mindre långpanna 25x35 cm.
    2. Smält lite fett i en långpanna, när ugnen blivit varm.
    3. Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet.
    4. Tillsätt äggen och vispa ut dem i smeten och till sist resten av mjölken, blåbären, sockret och rör om.
    5. Grädda pannkakan och skär den i bitar när den svalnat några minuter.
    6. Smaklig måltid!!!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    Serendipity 7 juni 2009

    Verkar gott men hur länge ska den vara i ugnen?

    vastersia 2 augusti 2011

    God med mycket blåbärssmak. Jag hade den ca 25 minuter i ugnen. Blir lite lös men det beror nog på att det är så mycket blåbär i den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben