Blåbärsrulle med chokladrippel

Så ljuvligt gott!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • Ca 350 g blåbärssylt
  • Garnering
  • 2 msk vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsockret. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten så den blandar sig ordentligt men utan att röra om för mycket. Tillsätt mjölken och rör försiktigt smeten slät.
    3. Häll upp smeten på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Bre på sylten på den varma kakan och rulla sedan ihop från långsidan. Låt rullen ligga i pappret med skarven nedåt och svalna.
    4. Koka upp vispgrädden. Dra kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen bruten i bitar. Rör om tills den smält och ringla sedan chokladen över rulltårtan. Strö lite blåbär över chokladen innan den stelnat.

    Liknande recept

    5
    15 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben