Blåbärssallad med blåmögelost

Serverar: 4 portioner

Vacker sallad med nyplockade blåbär. Den hungrige lägger till skinka eller grillad kyckling.

Ingredienser

  • 1 burk blandade bönor med matvete, 410 g
  • 70 g rucola
  • 125 g blåbär
  • 150 g Castello Grädd Danablu
  • 1 dl krutonger, hemmagjorda eller köpta
  • Vinägrett
  • ½ dl rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
    2. Skölj bönblandningen och blanda med rucola och blåbär. Lägg upp på ett fat och smula över osten. Ringla över vinägretten och toppa med krutonger.
    3. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben