Mjuk pepparkaka med blåmögelost

Serverar: 30 portioner

De flesta gillar ju vanlig pepparkaka med mögelost. Här är en ny variant

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl mörkt muscovadosocker +
  • 1 1/2 dl strösocker (Alternativt 2 1/2 dl brun farin)
  • 3 ägg
  • 2 dl Kesella, mager
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • blåmögelost
  • Garnering
  • Valnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175º. Smörj en form ca 30x24 cm. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen och rör kraftigt. Tillsätt kesellan. Blanda kryddorna och bakpulvret med mjölet. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med russin. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min. Låt svalna. Skär i små munsbitar och hyvla/bred på blåmögelost. Garnera med valnötter. Servera som snittar till glöggen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben