Black pepper beef

Serverar: 4 portioner

Kokboksförfattaren Lisa Förare Winbladhs exotisk biff med svartpeppar

Ingredienser

  • 500 g välhängd utskuren biff
  • 250 g gröna bönor
  • Smör till stekning
  • Pepparsås
  • 1 msk svartpeppar
  • 3 stora klyftor vitlök
  • ½ dl finhackad persilja
  • 2 msk neutral rapsolja
  • ½ dl fermenterad bönsås
  • 1 msk abalonesås eller 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 3/4 dl kinesiskt risvin, saké eller torr sherry
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk mörk soja
  • En halv msk ljust muscovadosocker
  • 2 msk smör, rumstempererat
  • Instruktioner

    1. 1. Krossa svartpepparn fint i mortel. Finhacka vitlöken. Stek peppar, ingefära och vitlök i olja på medel-värme tills ingefära och vitlök är gyllene. Vänd ner bönsåsen och stek vidare under omrörning ett par minuter. Blanda ner övriga ingredienser utom smöret och låt puttra i cirka fem minuter. Ställ åt sidan. 2. Skär köttet i lillfingerstora strimlor. Skär topparna av bönorna och halvera dem. Sjud i lättsaltat vatten ett par minuter tills de tappat sin råa smak men inte stunsen. Häll upp i ett stort durkslag och låt ånga av. Skölj inte i kallt vatten, då blir de blaskiga. 3. Hetta upp smöret i en stor panna. Bryn köttet på högsta värme i minst två omgångar. Det ska vara mörkt rosa i mitten. 4. Lägg ner allt kött i pannan tillsammans med bönorna och stek någon minut under omrörning. Slå på pepparsåsen och vänd runt någon minut. Klicka ner smöret och rör om. Kolla att köttet är vackert rosa i mitten. Garnera med fina korianderkvistar före servering.
    2. Till servering: Korianderkvistar och ris eller friterad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben