Blåmögel och päronmuffins med valnötter

Serverar: 6 portioner

Sött päron, salt ost och knapriga nötter blir en härlig kombo!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 150 g blåmögelost
  • 50 g valnötter
  • 1 päron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg och crème fraiche, smält smöret och tillsätt detta. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
    3. Smula osten och hacka valnötterna grovt. Blanda ner detta i smeten. Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor.
    4. Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt eller fördela pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till drygt hälften med smet. Tryck ner ett par päronklyftor i varje.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben