Blinier med 3 olika toppingar

Serverar: 4-6 portioner

Läckra små blinier med goda toppingar.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk, fingervarm
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 50 g smör
  • Topping 1
  • 2 dl smetana
  • 80 g röd kaviar
  • ½ rödlök, finhackad
  • Lite gräslök
  • 1 citron
  • Några dillvippor
  • Topping 2
  • 2 dl smetana
  • 50-100 g kallrökt lax, skivad
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 1 äpple, skalat och finhackat
  • Persilja
  • Topping 3
  • 4 salladsblad
  • 75 g avrunna kräftstjärtar
  • Citron
  • Kryddtegetes
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll i mjölken och rör tills jästen lösts upp. Sikta ner båda mjölsorterna och vispa samman smeten lätt. Separera gulor och vitor. Vispa ner äggulor, salt och peppar i smeten och låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 minuter.
    2. Smält smöret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner smöret i smeten och vänd sedan ner vitorna. Rör om.
    3. Grädda små plättar på medelvärme. Garnera med toppingarna och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben