Blinier med pepparrot

Serverar: 10 portioner

Prova denna goda, förenklade variant av blinier. Servera blinierna med lite pepparrot och crème fraiche vid sidan om.

Ingredienser

  • 1 medelstor potatis, skalad
  • 1 ägg
  • 1 msk grahamsmjöl
  • 1 msk kaffegrädde eller 2 msk gräddfil
  • 2 msk finhackad persilja eller 1 tsk torkad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • Till serveringen
  • 1 dl gräddfil eller crème fraiche
  • ½-1 msk pepparrot
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela potatisen i stora bitar och lägg dem tillsammans med ägg, mjöl, grädde, persilja och peppar i en matberedare. Kör till en jämn smet.
    2. Värm oljan i en fettsnål stekpanna. Klicka matskedsstora klickar av smeten i pannan. Grädda i 2 minuter eller tills smeten har stelnat. Vänd med hjälp av en stekspade och grädda ytterligare 2 minuter tills plättarna är genomgräddade och gyllenbruna.
    3. Lägg blinierna på en tallrik. Täck dem med folie så att de håller sig varma. Grädda resten av smeten på samma sätt. Servera blinierna varma med pepparrot, gräddfil och hackad persilja.
    4. Istället för att steka i en stekpanna så kan du hälla smeten i en liten, smord ugnsform och baka den i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter eller tills smeten har stelnat.
    5. Pepparrotsvisp eller riven pepparrot i tub eller på burk är de vanligaste formerna av pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben