Blinier med tonfisk

Serverar: 4 portioner

Klassiska ryska bovetepannkakor, blinier, lagas här med tonfisk, en nyttig och lätt lunch.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl lättmjölk
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 ½ dl majskorn
  • 225 g tonfisk på burk i vatten
  • 1 dl riven ost, 17 % fett
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • 2 msk färsk hackad persilja
  • Olja på sprejflaska
  • Instruktioner

    1. Sikta ner vetemjöl och bovetemjöl i en skål tillsammans med bakpulvret.
    2. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner blandningen i mjölet. Vispa väl till en slät pannkakssmet.
    3. Tillsätt majs, tonfisk, ost, salladslök och persilja. Blanda väl.
    4. Spreja en teflonstekpanna med olja och hetta upp den på medelvärme. Skeda upp 3 msk smet i stekpannan för att grädda en pannkaka.
    5. Grädda cirka 3 minuter på varje sida tills pannkakan är gyllene. Lägg över pannkakan på ett fat och håll den varm. Upprepa på samma sätt med resten av smeten, det bör bli 12 stycken. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben