Blodapelsinsallad med limeyoghurt

Serverar: 6 portioner

Fräsch avslutning på middagen och fullproppad med nyttigheter som viktiga vitaminer och antioxidanter.

Ingredienser

  • 4 blodapelsiner
  • Ca 200 g frysta blåbär
  • 1 granatäpple
  • Limeyoghurt
  • 1 lime
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita också följer med. Skiva och skär frukten i bitar. Blanda med de frysta blåbären i en skål. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Ta bort hinnorna och häll av vattnet från kärnorna. Blanda ner granatäppelkärnorna i salladen.
    2. Tvätta limen väl och finriv det gröna på skalet direkt i yoghurten. Rör försiktigt samman och smaka av med honung.
    3. Servera fruktsalladen i skålar toppad med en klick limeyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben