Fräsch avslutning på middagen och fullproppad med nyttigheter som viktiga vitaminer och antioxidanter.
Ingredienser
4 blodapelsiner
Ca 200 g frysta blåbär
1 granatäpple
Limeyoghurt
1 lime
2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
Instruktioner
Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita också följer med. Skiva och skär frukten i bitar. Blanda med de frysta blåbären i en skål. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Ta bort hinnorna och häll av vattnet från kärnorna. Blanda ner granatäppelkärnorna i salladen.
Tvätta limen väl och finriv det gröna på skalet direkt i yoghurten. Rör försiktigt samman och smaka av med honung.
Servera fruktsalladen i skålar toppad med en klick limeyoghurt.