Couscous med räkor och limeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Atkinsrecept En portion ger ca: 415 kcal, 50e% kolhydrater, 23 e% fett, 27 e% protein och 6,3 g fiber

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 broccoliknippe
  • 4 dl couscous
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • Matolja
  • 800 g räkor med skal
  • Limeyoghurt
  • 1 burk matyoghurt
  • 1 lime, rivet skal och saft från
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Dela broccolin i buketter och låt dem koka ett par minuter. Rör ner couscousgrynen, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen.
    2. Låt stå och svälla i cirka 6 minuter. Skala och skiva rödlöken. Halvera, kärna och skär paprikorna i bitar. Fräs rödlöken och paprikan i lite olja.
    3. Skala räkorna och rör ner dem i couscousen tillsammans med de frästa grönsakerna.
    4. Smaksätt en burk matyoghurt med rivet limeskal, pressad lime, flingsalt och svartpeppar.
    5. Servera yoghurten som dressing till couscousen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben