Blodgrapesorbet med limemarinerade jordgubbar

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Blodgrape är en av mina många favoritfrukter. Jag tycker fruktköttet ser ut som pärlor, och smaken är helt oöverträffad, sötsyrlig och läcker. Om du inte har glassmaskin finns det ju en massa goda sorbeter att välja på i affären!

Ingredienser

  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • Rivet skal av 1/2 blodgrape
  • 3 dl färskpressad blodgrapefruktsaft (2-3 frukter)
  • 1 äggvita
  • Jordgubbar
  • Ca 1 l jordgubbar
  • Ca 1/2 dl socker
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt sjuda 4-5 minuter. Låt skal av vältvättad grapefrukt koka med. Kyl sockerlagen. Pressa och kyl fruktjuicen.
    2. Häll kall sockerlag, kall fruktjuice och kall äggvita i glassmaskin och starta. Den arbetar omkring 30 minuter. Lägg den färdiga sorbeten i frysen och ta fram den 10-15 minuter före serveringen.
    3. Jordgubbar: Skölj gubbarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Snoppa av bladrosetterna och skiva jordgubbarna i halvcentimetertjocka skivor. Varva i bunke med socker och pressad limefrukt.
    4. Jordgubbarna kan stå i rumstemperatur några timmar eller i kylen över natten. Servera dem rumstempererade till en fruktsorbetkula med en tunn småkaka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben