Blomkål och broccolimos (LCHF)

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott till både kött, fågel och fisk.

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 broccolibukett (av det större slaget)
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1-2 dl grädde
  • Ca 1 dl riven ost (av fet modell)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär broccoli och blomkål i små bitar och lägg i en kastrull. Spara de gröna bladen från blomkålen till senare. Häll på hälften av grädden.
    2. Koka sakta tills broccolin/blomkålen är helt mjuk. Späd efter hand om det behövs med resten av grädden. Inte för mycket få då kan moset bli för blött. Titta i botten under tiden så att det inte bränns.
    3. Under tiden, skala och hacka löken fint, strimla de gröna bladen från blomkålen fint och fräs allt i smöret, det skall inte ta färg.
    4. Häll över lökröran i kastrullen med blomkål/broccoli.
    5. När broccolin/blomkålen är mjuk tar du den av plattan. Mixa med stavmixer till ett poröst mos. Lägg i den rivna osten och rör om så osten smälter smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben