Blomkåls- och broccolisoppa

Enkelt, värmande, matigt och gott.

Ingredienser

  • 200 g blomkål (gärna färsk, men fryst fungerar också bra)
  • 200 g broccoli (se ovan)
  • 25 g smör eller margarin
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 3-4 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Koka grönsakerna lagom mjuka. Se till att de inte förlorar sitt tuggmotstånd. Ställ åt sidan så länge.
    2. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll i vattnet, lite i taget, medan du fortsätter vispa. Tillsätt buljongtärningarna och mjölken och låt koka ett par minuter tills soppan tjocknat lite. Tillsätt senapen och de förkokta grönsakerna och låt koka tillammans en liten stund till. Smaksätt eventuellt med lite salt och peppar om du tycker det behövs. Tag till sist kastrullen från plattan och rör i den rivna osten.
    3. Servera med knäckebröd med ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben