Blomkålsgratäng med Philadelphiaost - LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Passar utmärkt till Buffén eller som tillbehör till maten.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 ½ dl grädde 40%
  • 1 dl Philadelphiaost original naturell
  • 1 dl créme fraiche, kokbar 43%
  • 1 ½ dl goudaost, riven
  • Havssalt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka blomkålen mjukt i lättsaltat vatten. Lägg blomkålen i ugnsfast form. Blanda mjukost, créme fraiche, grädde och kryddor. Häll blandningen över blomkålen och riv goudaost över.
    2. Gratinera i 225°, så länge att osten smälter och får lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    lottamamma 31 januari 2011

    Supergod! gör 1,5 sats sås

    kekke46 12 mars 2011

    Hej! Har idag gjort den otroligt goda gratängen idag. Blev mycket omtyckt av mina gäster. Kommer att göra den igen. En femma från mig

    flabban 8 juni 2011

    En mycket god gratäng. Åt den till kvällsmat med stekt korv till. Blev mycket uppskattat. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    monicadanell 30 oktober 2011

    har gjort denna super goda gratängen idag hade mozzarellabiffar lchf till kommer att göra den igen 5 poäng från oss monica

    Kickilina1 19 december 2011

    Åh så god den här va. Jag tror faktiskt jag ska ha den till nyårsmat, eftersom den är en kanonersättning för potatisgratäng.

    deatheater 20 mars 2014

    Tack för ett underbart recept! Fantastiskt gott och jättebra substitut för potatisgratäng!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben