Blomkålsgratäng med räkor

Serverar: 4 portioner

Variant på den med kassler

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud ca 600 g
  • Skalade räkor ca 400 g
  • 1 dm purjolök
  • 5 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 4 msk idealmjöl
  • 2 dl riven ost till såsen
  • 3 dl riven ost till toppningen
  • 2 msk hummerfond till såsen
  • 2 kokta kalla potatisar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Förväll blomkålen så att det finns tuggmotstånd kvar. Strimla purjolöken på snedden. Gör en bechamelsås: smält smöret i en panna, och slå på mjölet och vispa ihop. Tillsätt 5dl mjölk och låt det hela koka upp. Några flingor salt och lite vitpeppar. Smält ner 2dl ost i såsen och tillsätt hummerfonden. Ta fram en gratängform och smörj in den. Skiva de kalla potatisarna och lägg de i botten av formen. Varva blomkål, purjo och räkor. Slå på den gjorda såsen och toppa av med den rivna osten.
    2. Gratinera i ugnen 175 grader 20-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben