Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon

Serverar: 4 portioner

Mixad blomkål, mandelmjöl och ägg blir en superbra pizzabotten. Toppa med grönkål, fikon och pesto. Givetvis går det bra att använda färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 3/4 dl mandelmjöl
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 stora ägg
  • 1 msk torkad oregano
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Topping
  • 100 g skuren grönkål
  • 1 rödlök
  • 4 färska fikon
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 2 msk pinjenötter
  • ½ dl pesto
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Massera grönkålen tillsammans med ½ msk olja och 2 krm salt. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär fikonen i klyftor.
    3. Mixa blomkålen till ett fint ris i en matberedare eller riv fint på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil. Häll över ca 2 liter kokande vatten. Låt svalna och krama ur vätskan. Blanda blomkål, mandelmjöl, parmesanost, ägg, oregano, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Bred ut degen till 4 runda pizzor på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget, 10-15 minuter i mitten av ugnen.
    5. bred eller tyck ut färskosten över bottnarna. Fördela rödlök, grönkål och pinjenötter över. Grädda ytterligare i 5-7 minuter, tills grönkålen har blivit lite krispig. Toppa med fikonen och klicka på peston.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben