Blomkålssoppa med kantareller

Serverar: 4 portioner

Blomkål är perfekt att blanda med citron. Skalet ger den krämiga soppan en frisk ton.

Ingredienser

  • 500 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl gammaldags lantmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 krm salt
  • 150 g höstkantareller
  • Färska örter
  • Servering
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs blomkål och lök i lite smör i en gryta. Slå på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, ca 5 minuter.
    2. Rör ner mjölk och grädde och mixa till en slät soppa. Tillsätt citronskalet och smaka av med salt. Stek kantarellerna riktigt knapriga i smör.
    3. Häll soppan i glas eller skålar och toppa med kantareller och färska örter. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben