* Blomkålssoppa med räkor

Serverar: 4 portioner

Den här milda soppan kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, (ca 800 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 9 dl vatten
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 250 g skalade räkor
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl strimlad persilja
  • Instruktioner

    Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min. Tillsätt vattnet och koka blomkålen mjuk under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda räkor, olivolja och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna. Servera soppan med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben