Blomkålssoppa med saffran och räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Byt ut kycklingbuljongen till kycklingfond

Ingredienser

  • ½ kg blomkål
  • 2 skalade potatisar
  • 1 l vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • ½ g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • ½ tsk kajennpeppar
  • 2 dl grädde
  • Till servering
  • 320 g räkor i lake, 1 burk
  • 1 dl hackad gräslök
  • Bröd
  • Citron ev, att pressa över
  • Instruktioner

    Hacka blomkålen grovt och tärna potatisen medan du kokar upp vattnet. Lägg alla ingredienser till soppan utom grädde i en kastrull. Koka 10 min. Häll i grädde och mixa slät med stavmixer. Häll i soppskålar. Toppa med räkor och hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben