Blomkålsstek med dragonsås

Serverar: 4 portioner

Jag älskar blomkål och fick detta recept av en vän som är vegetarian. Att servera blomkålen som en "stek" var genialiskt. Stekarna, som är tjocka skivor av blomkålshuvud, passar på grillen nu till sommaren och senare i år är de jättegoda med gräddiga såser och rostade tillbehör.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Dragonsås
  • 2 dl yoghurt, t.ex. sojayoghurt
  • 2 dl grädde, t.ex. havre- eller sojagrädde
  • ½ dl flytande grönsaksfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad dragon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ärtpuré
  • 500 g gröna ärtor, frysta går bra
  • 1 påse babyspenat, 75 g
  • Saften från ½ citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gott till
  • Rostade grönsaker, gryn, pasta eller potatis
  • Instruktioner

    1. Blomkålsstek: Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ansa blomkålshuvudet och skär bort alla blad, samt den grövsta delen av roten. Skiva huvudet i 2 cm tjocka skivor hela vägen igenom. Stek blomkålsstekarna i lite olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Ställ in stekarna i ugnen i 10 minuter eller tills de är mjuka.
    3. Dragonsås: Blanda ihop yoghurt, grädde, grönsaksfond, dijonsenap, torkad dragon, salt och svartpeppar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
    4. Ärtpuré: Släng ner gröna ärtor, babyspenat, citronsaft, salt och peppar i en matberedare. Mixa hastigt tills du får en grov puré.
    5. Servera blomkålssteken med dragonsås och ärtpuré. Det är gott att servera rostade grönsaker, kokt gryn, kokt pasta eller kokt potatis till.

    Liknande recept

    4.5
    5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben