Dragonsås

Serverar: 4-6 portioner

God sås till bl.a. kyckling.

Ingredienser

  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 msk beurre manié, *se i beskrivningsrutan
  • 2 msk hackad färsk dragon eller 1 msk torkad
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 25 g Svenskt smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Red försiktigt av kycklingbuljongen med beurre manié till simmig konsistens.
    2. Hacka dragonen fint.
    3. Blanda äggulorna med crème fraiche i en skål. Häll sedan försiktigt den kokande såsen i skålen under häftig vispning.
    4. Slå sedan tillbaka såsen i kastrullen under vispning och vispa i det rumsvarma smöret.
    5. Såsen får nu inte koka längre. Tillsätt dragonen och smaka av med salt och peppar.
    6. * Beurre Manié (redning till 4 dl sås): Rör ihop 2 msk mjukt Svenskt smör och 2 msk vetemjöl. Klicka ner blandningen i den kokande såsen under ständig vispning. Låt såsen koka ytterligare 3-5 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben