Bloody Mary-cocktail med räkor

Serverar: 4 portioner

Perfekt till fredagskvällen som förrätt!

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 liten gurka
  • 1 stor eller 2 små stjälkar selleri
  • 2–3 msk ketchup
  • Tomatsås
  • 1 burk körsbärstomater eller 4 dl tjock tomatjuice
  • 0,75 dl vodka
  • 2 msk pressad lime
  • 1 msk fransk senap
  • 1 par stänk tabasco
  • 1 tsk worcestersås
  • 1–3 tsk socker
  • 2–4 msk ketchup
  • Nyriven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Mixa snabbt ihop alla såsingredienser utom pepparroten så att det blir slätt. Mixa inte länge för då försvinner en del av tomatsmaken. Blanda ner mycket pepparrot, minst 1 msk, beroende på din rots styrka. Smaka av noga med mer ketchup och lime. Den här rätten står och faller med den exakta kryddningen. Beroende på kvaliteten på tomaterna behöver du olika mängd ketchup för att få tydlig tomatsmak. Täck över noga och kyl i minst 20 minuter.
    2. Skala räkorna och spar skalen till buljong i kyl eller frys. Skala gurkan och tärna grovt. Skala bort det mesta av det trådiga ytterlagret på sellerin med en potatisskalare. Skiva lite på snedden i knappt centimetertjocka bitar.
    3. Fördela hälften av räkorna och grönsakerna i sex glas. Slå på den tunna såsen. Arrangera resten av räkorna och grönsakerna i glasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben