Blueberry lemon cupcakes

Serverar: 12 portioner

Supergoda muffins med citron och blåbär som toppas med en vit chokladfrosting.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 0.75 dl mjölk
  • 2.75 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • Skal och saft av 2 citroner
  • 2½ dl färska blåbär
  • Vit chokladfrosting
  • 200 g vit kvalitetschoklad
  • 200 g philadelphiaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vanliljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av citron.
    3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbären i formarna, fyll dem till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
    4. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna något. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.
    5. Spritsa frostingen på kakrona med en sprits med rund tyll.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben